Project Description

Dakterras AmsterdamDakterras AmsterdamDakterras AmsterdamDakterras AmsterdamDakterras AmsterdamDakterras Amsterdam

Dakterras

Dit gave project op een dakterras in Amsterdam was super veelzijdig. De zitkuil moest centraal komen te staan op het dakterras. Je kunt hier nu met een hoop vrienden gezellig zitten met een te gek uitzicht op de stad.
De zittingen van de banken kunnen open en dicht, zodat daaronder ruimte is voor op maat gemaakte waterdichte opbergkisten. De kasten achter de banken dienen als afrastering van het terras. Door daar de houtvoorraad op te slaan is er een warme sfeer gecreëerd. Daarnaast zijn er waterdichte speakers en led verlichting ingebouwd waardoor het geheel volledig af is.
Al met al een te gekke klus!

Gebruikte materialen

Accoya hout (banken). Bankirai (kasten). Angelim Vermelho (terras zelf).

Accoya hout is geacetyleerd naaldhout. Acetylering is een gifvrij, chemisch proces waarbij het hout wordt verduurzaamd met azijnzuren. Hierdoor krijgt het hout kenmerken die lijken op die van (tropisch) hardhout. Het hout is dus uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Het hout heeft een zeer lange levensduur, Accoya gaat bovengronds gegarandeerd minimaal 50 jaar mee.

Bankirai en Angelim vermelho zijn zeer duurzame hardhout soorten die zeer geschikt zijn voor terrassen, vlonders en veranda’s.

Reactie klant

Ik ben onder de indruk van Ruben’s vakmanschap én zijn professionele aanpak. Ik heb ervaring met meerdere meubelmakers gehad, steeds voor grote opdrachten die enkele weken in beslag namen. Ruben blinkt uit in zijn toewijding, zijn goede planning en duidelijke communicatie. Het is mij heel veel waard dat ik met iemand werk die niet alleen een prachtig product oplevert, maar ook goed meedenkt en zijn afspraken feilloos nakomt. Dat is bij lang niet alle meubelmakers het geval. Ik kan Ruben van harte aanbevelen!! – Otto